tirsdag 24. juni 2014

Tilværelse

Været er intetsigende. Verden er meningsløs. Ligger på gulvet, stirrer i taket. Ikke en lyd. Kun mine egne åndedrag, og en svak piping i det fjerne. Øresus. Gulvet er hardt og kaldt. Treverket presser mot beina mine gjennom lagene av tynn bomull og hud. Kan ikke kjenne fingrene mine. Kakker neglene med fransk manikyr ned i sprekkene i parketten. 
En venninne har flyttet til Paris. Til en liten hybelleilighet. Hun sier hun endelig skal leve det livet hun var skapt til å leve. Bohemlivet. Drikke rødvin og champagne, spise franske oster, møte interessante mennesker, diskutere litteratur, skrive, lese, male. Det er ting jeg gjør uansett. Hva slags liv er jeg skapt til å leve? Et bohemliv jeg og? 
Jeg hører ikke til her, samtidig gjør jeg det. Jeg kunne også flyttet til Paris. Eller Berlin. Eller Praha. Eller Amsterdam. Men jeg tar ikke skrittet. Jeg ligger her. På gulvet. På slitt parkett i Oslo. Stirrer apatisk i taket. Lar tankene fly, men lar tyngdekraften trekke meg ned. Snart tjue. Det er nå livet mitt skal begynne, og min største målsetning akkurat nå er å kjøpe sigg. Shit. 

4 kommentarer:

 1. dette var fint, og litt trist. men du er ikke alene, det finnes en flokk av forvirra tyveåringer der ute. tror meg. jeg tror hvertafll ikke at man må flytte til en storby for å leve et spennende liv. selv drømte jeg om å flytte til London, men havnet i Lillehammer isteden. har aldri hatt det bedre. jeg sitter i Oslo og savner lille Lilly. litt sjukt, og ganske fantastisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og du har nok så rett. Ganske fantastisk ja. God sommer!

   Slett
 2. du er veldig flink til å skrive. har lest ned hele forsiden din nå etter at du kommenterte på bloggen min. tusen takk for det, for jeg kjenner meg igjen i hvert innlegg. du er veldig talentfull sånn. skal følge deg videre! (<3)

  SvarSlett